Αντιπρόταση απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη.


Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (12/06/15), o επικεφαλής της παράταξης, Παναγιώτης Χασιώτης υπέβαλε πρόταση προς το Δήμαρχο να υιοθετηθεί και από το Δήμο Ωρωπού απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των μακροχρόνια ανέργων, των πολύτεκνων, των ανάπηρων και των κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Ο Δήμαρχος Ωρωπού δεν το προώθησε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά υποσχέθηκε γενικώς και αορίστως ότι προτίθεται στο μέλλον να απαλλάξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από τα δημοτικά τέλη.

Αρνητική ήταν η ψήφος μας στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την επιβολή νέου τέλους 0,5% για τη διαμονή σε όλα τα τουριστικά καταλύματα της περιοχής του Δήμου Ωρωπού. Πιστεύουμε οτι σε αυτήν την δύσκολη περίοδο με το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας να πιέζεται αρκετά με το κόστος των διοδίων, η επιβολή φόρων θα είναι επιζήμια για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή.

Αρνητική ήταν η ψήφος μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην περιτοίχιση του οικοπέδου στη Δ.Ε. Συκαμίνου, με λιθοδομή συνολικού κόστους 67.000 Ευρώ. Όπως προέκυψε και από τη συζήτηση η περίφραξη μπορούσε να γίνει και με συρματόπλεγμα συνολικού κόστους μόλις 5.000 Ευρώ. Σε μία εποχή που η Δημοτική Αρχή δίνει μόλις 20.000 Ευρώ ετήσια επιχορήγηση για την ενίσχυση των απόρων του Δήμου και οι υποδομές στον Δήμο καταρρέουν, εντούτοις βρίσκει 67.000 Ευρώ, μόνο για μία περίφραξη οικοπέδου .στο Συκάμινο που θα χρησιμοποιηθεί σαν χώρος στάθμευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το sinergasia.politon.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια.